Det här gör vi

Beställ din smörgåstårta hos oss

6 eller 12 bitar

  • Ost-& skinka 
  • Skaldjur & lax 
  • Italiensk delikatess
Vi bakar din favorittårta

Prinsess, Frukt, Margareta, Mandel och många fler
Landgångar & rejäla mackor

Bufféer för alla smaker

från 195:-/pers
Komponera din egen buffé från vår färdiga listor eller varför inte välja en av våra Italienska bufféer med delikatesser från medelhavet, Backpacker buffén; en jordenrunt resa i matens tecken

Festmiddagar

När ni har något att fira, 50-års-kalas eller firmafest.

Bröllop

Vi hjälper till med allt ni behöver till bröllopsfesten; mat,  porslin,
serveringshjälp vare sig det är buffé eller

3-rätters middag. Vi skräddarsyr ert bröllop som ni vill ha det, och självklart fixar vår konditor er bröllopstårtan.

Utskriftsvänliga menyer

Komponera din egen buffé

Välj 3 rätter från grupp A & 2 rätter från grupp B för 195,- per person (minimum 10 personer) Grönsallad, bröd, smör & dressing ingår Komplettera med 1 eller flera rätter 30;- per rätt. OBS! Samtliga priser är hämtpriser.

*=Rätterna serveras varm

Grupp A (Huvudrätter)

  • Sesam-& soyamarinerad kycklingfilé*
  • Tandoori kycklinglår (2st)*
  • Kycklingspett gremolata (2st marinerad i citron, persilja & vitlök)*
  • Laxcarpaccio på gravad lax med riven parmesan & olivolja
  • Thai nudelsallad med honung & limestekt kycklingbröst
  • Kall marinerad fläskfilé
  • Marinerad rostbiff
  • Ört-& citronbakad kyckling i rucolacrème
  • Smördegsinbakad lax m spenat & färskost
  • Italienskt fat, parmaskinka, mozzarella, ruccola, oliver & pestodressing (ej pinjenötter)
  • Sotad lax serveras kall med mangosalsa
  • Paj med bacon, skinka, purjolök & lätt crème frâiche
  • Getostpaj med honung, rosmarin & rostade solrosfrön
  • Räk-& stenbitsromtårta med dill

Grupp B (tillbehör)

  • Tomatsallad med spenat & pasta i örtolja
  • Risoni pastasallad med ruccola, vitlök & parmesan
  • Potatissallad med sparris & senapsdressing
  • Matig curry- & grönsaks couscous
  • Tomatsallad med kapris, oliver & ruccola
  • Marinerade medelhavsgrönsaker oliver, zuccini, kronärtskocka, ruccola)
  • Knaprig nudelsallad med grönsaker & thaidressing
  • Krämig potatissallad m. purjolök
  • Krämig potatisgratäng med vitlök*
  • Tzatziki & hummus
  • Gubbröra på grebbestads ansjovis med spisbröd
  • Blandade oliver
  • Melonfat; ett urval olika melonsorter
  • Färska rödbetor med bacon & getostdressing
  • Tapenade (oliver, vitlök, kapris & sardeller) med tångcrostini

 

Stora Italia 225:-/pers

  • Bruschetta med mozzarella & bakad körsbärstomat
  • Marinerad medelhavs grönsaker
  • Italienska charkuterier med prosciutto skinka, salami
  • Rostad amandine potatis med basilka-& färskostkräm
  • Torta- små pajer med gorgonzola & karljohan
  • Fläskfilé tonnato
  • Risonisallad med parmesan & ruccola
  • Grönsallad med pecorinoost & rostade pinjenötter
  • Foccacia & grissini

Källarens tips på efterrätt

Tiramisu- Italiens nationaldessert med färskost, kaffe & bitter mandel 55:- Vaniljpannacotta, mandelbiscotti marinerade hallon & björnbär 55:- Samtliga priser är hämtpriser

 

 

Sommar barbecue buffé 225:-/pers

  • Grekiska grillspett med Tzatziki
  • Smoky tiger ribs med Källarens bbq sås
  • Sotad lax med mangosalsa
  • Grillmästarens potatissallad
  • Empanada med bacon, cheddar & chili
  • Grillad tomatsallad
  • Asiatisk kålsallad med lime & koriander
  • Bananer i curry & sweet chili
  • Grönsallad
  • Bröd från vårt bageri & smör

Källarens tips på efterrätt

Caipirinha cheesecake med fruktspett & hallonsås 60:- Minimum antal är 10 personer Samtliga priser är hämtpriser

Nordisk sommarbuffé 250:-/pers

  • Två sorters sill
  • Spirande sparrissallad
  • Gravad enbärslax med lätt löjromsås
  • Kyckling med kall dillsås
  • Snabbrimmad kotlettrad med dressing
  • Ugnsbakad potatissallad med ädelostyoghurt
  • Västerbottens pastejer
  • Räkrullar med pepparrot

Minimum antal är 10 personer Samtliga priser är hämtpriser

Medelhavsbuffé 250:-/pers

 

  • Antipasti med prosciutto skinka & salami
  • Citrongriljerad kycklingsouvlaki med pita
  • Grillad marinerade grönsaker med kalamata oliver och kaprisfrukt
  • Boureki
  • Grekisk sallad
  • Mini quiche med grillad grön sparris & parmesan
  • Tonnato (tunnskuren fläskfilé med kall tonfisksås & kapris)
  • Caprese (Tomat-& mozzarellasallad med basilika)
  • Tzatziki & tapenade
  • Foccaccia

Studentbuffé 195:-/pers

Alternativ 1

  •   Lufttorkad skinka ringlad med basilikaolja
  •   Kycklingspett med soya & sesam*
  •   Pajsnittar med bacon, skinka, purjolök & crème frâiche
  •   Tomatsallad tricolore
  •   Potatissallad med senapsdressing & grön sparris
  •   Vispat smör med flingsalt
  •   Stenhällsbakat surdegsbröd från Sjögrens i backen

Alternativ 2

  •   Bbq kyckling på spett*
  •  Sotad lax med persikasalsa
  •  Skaldjurs cheesecake
  •  Pastasallad med fetaost & örter
  •  Spirande sparrissallad med citronett
  •  Vispat smör med flingsalt
  •  Stenhällsbakat surdegsbröd från Sjögrens i backen

*Serveras varm

Prislista 2017

2-rätters meny från 325:-/pers 2-rättersmeny inkl. bröllopstårta & kaffe från 389:-/pers 3-rätters meny från 410:-/pers 3-rätters meny inkl. bröllopstårta & kaffe från 440;-/pers Tillägg för bakelsetårta 20:-/pers Endast kaffe 22:- I samtliga priser ingår: servetter, porslin, bestick, glas samt diskning.

När omlastning krävs tillkommer leveransavgift. (t.ex. vid båttur)

Moms ingår i samtliga priser Vi kan även förmedla serveringspersonal. Minimum antal gäster är 40 (Annars tillkommer kostnad för kock 450;-/timme)

Hur går det till?

Vårt mål är att ta hand om er på bäst möjliga sätt på er stora dag.

Rent praktiskt så brukar ni som kund själv hämtar uppduknings attiraljerna för att sedan duka borden. Om ni har valt att ha servispersonal från oss så kommer de, vanligtvis en timme före gästerna anländer för att servera fördrink och eventuell tilltugg.

Våra erfarna kockar kommer sedan att servera den valda menyn på plats och ni blir omhändertagen såsom på restaurang.

Mycket av porslinet och glas tar vi med oss när vi lämnar uppdraget, men det finns alltid en del saker kvar som ni själv måste återlämna.

Detta en bild över hur ett bröllopsarrangemang brukar ser ut men givetvis är vi lyhörda för era önskemål.

Tilltugg till fördrinken

  • Tapenade cigarrer med fillodeg 20:-/pers
  • Bruschetta m valfri topping: välj mellan pesto, tomat & basilika, hummus el. färskost med soltorkad tomat 15:-/pers
  • Parmesanstänger med parmaskinka & ruccola 20:-/pers
  • Fetaost-& vattenmelon på spett 20:-/pers
  • Crostini med brie, tomatpesto 20:-/pers

Förrätter

• Hummersoppa med cognacscrème & rotfruktsjulienne

• Cheesecake på räkor & löjrom med en botten av dansk rågbröd

• Grön sparris, prosciuttoskinka & potatisaïoli

• Skaldjurs ceviche; en modern skaldjurscocktail, handskalade räkor, kräftstjärtar i lime & koriander

• Skagen canapé; med räkor, crème frâiche, purjolök & dill

• Västerbottenpaj med löjrom, vispat crème frâiche & rödlök

• Moules marinières; Klassisk musselsoppa serverat med vårt eget surdegs baguette

 

 

 

 

Varmrätter

• Lammracks med pommes anna, glaserade betor & balsamreduktion Tillägg 25; -/pers

• Kryddsotad lammytterfilé med potatismuffins smaksatt med getost & rosmarin, kantarellfräs & portvinssky Tillägg 25:-/pers

• Torskrygg vichyssoise med ”salladstopping” (laxrom, gurka, tomat, ägg, dill & minikrutonger) potatispuck & slät purjolökssås Tillägg 30;-/pers

• Ugnsstekt hälleflundra med kräftsmörsås, grillad grön sparris och färsk potatisstomp Tillägg 30:-/pers

• Kalvytterfilé, balsamicosky med körsbärstomater, slungade sugarsnaps, potatis-& rosmarinbakelse Tillägg 25:-/pers

• Fläskfilé medaljonger black & white med madeirasås, bearnaisesås, wokade grönsaker och potatisgratäng

Dessert

• Grand dessert; Mini brownie, le petit brulée, en fräsch jordgubb-& lime shot och klassisk gino Tillägg 25; -/pers

• Ostvariation med tre sorters ost (talleggio, manchego & st. agur) & kex Tillägg 20:-/pers

• Duo på mousse (vit choklad & smultron)med hallongelé & pinjeflarn

• Crème brulée med limemarinerade jordgubbar

• Mjölkchoklad cheesecake på oreobotten

• Vanilj panna cotta med kanelsockerrostad rabarber i prosecco

• Brownie med hallonsensation; crisp, sorbet & coulis